Tre elever fikk i går, 24.11, påvist smitte med covid-19

To elever i vg1 ST og en elev i vg2 ST ved Sandvika videregående skole fikk i går, 24. november, påvist smitte med covid-19. Seks elever ved skolen har i løpet av de siste seks døgnene fått påvist smitte. Alle elevene antas å være smittet gjennom fritidsaktiviteter eller i nær familie.

For innbyggere i Bærum kommune:

Kommunens smittesporingsteam identifiserer nærkontaktene i samråd med smittet elev/elevens lærer basert på definerte kriterier. Elevene dette gjelder vil motta en sms fra skolen og bli oppringt av smittesporer med beskjed om videre oppfølging og tidspunkt for testing. Hvis noen nærkontakter blir syke med luftveissymptomer (sår hals, hoste eller rennende nese) eller feber, må de straks ta kontakt med kommunens koronatelefon for testing: 67 50 59 99 mandag-fredag kl 0815-kl 2100 og lørdag og søndag kl 0900-kl 2100

For innbyggere i Asker kommune:

Skolen identifiserer nærkontaktene i samråd med smittet elev/elevens lærer basert på definerte kriterier. Elevene dette gjelder vil motta en sms fra skolen og selv bestille time til testing:  Her kan du bestille time digitalt til testing.  Dersom du ikke har BankID eller ikke er hjemmehørende i Asker, kan du ringe koronatelefonen på telefon 66 71 59 99 for å bestille time. Telefonen er bemannet fra kl. 08.30-15.30 mandag til fredag, og kl. 09.00-15.00 i helger

Nærkontaktene til eleven vil bli satt i hjemmekarantene i 10 dager. Elever i karantene skal være i dialog med lærerne sine og følge undervisningen etter avtale med lærer.

Hva karantene innebærer kan du lese her

Øvrige elever og ansatte skal fortsette med ordinær aktivitet på skolen. Dette er i tråd med kommuneoverlegens anbefaling.

Til toppen